Конференција Генералне скупштине Европског савета просторних планера- ECTP-CEU

У периоду од 17. до 19. октобра 2014. године у Берлину, одржана је Конференција Генералне скупштине Европског савета просторних планера- ECTP-CEU.

Конференција је отворена презентацијом актуелне стратегије стамбеног и одрживог развоја града Берлина, након чега је уследила размена искустава и идеја о просторном уређењу других великих градова Европе. Одржани су округли сто са темом „Култура просторног планирања у Европи“, затим дискусија о перспективама просторног планирања, развоју струке и другим значајним темама. Републичка агенција за просторно планирање је активно учествовала у раду конференције и преузела је обавезу објављивања на српском језику и промоцију међу домаћом стручном јавношћу Повеље о просторном планирању, као кровног документа Европског савета просторних планера која је усвојена од стране Генералне скупштине ECTP-CEU у Барселони 2013. године.

У току административног дела Конференције усвојен је записник са пролећне Генералне скупштине која је одржана у Бриселу, Стратешки план ECTP-CEU 2014-2017, буџет за 2015. годину и др